Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

10 πράγματα που δεν μας είπε ποτέ κανείς για τον γάμο


Πριν παντρευτούμε ακούμε πολλά από ανθρώπους ήδη παντρεμένους, αλλά δε μπαίνουμε στον κόπο να τα επεξεργαστούμε….Και τις περισσότερες φορές καλά κάνουμε μια που για κάθε άνθρωπο ο γάμος ερμηνεύεται διαφορετικά. Από την άλλη, όλοι έχουμε διαβάσει διάφορα εγχειρίδια για το «τι-πρέπει» και «τι- δεν -πρέπει» να κάνουμε για να έχουμε έναν ευτυχισμένο γάμο! Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν manual και οδηγίες χρήσης για τον ευτυχισμένο γάμο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμοι, αλλά ευτυχισμένοι άνθρωποι!  Εμείς απλώς σας παραθέτουμε 10 πράγματα που ποτέ δεν μας είπε κανένα εγχειρίδιο ευτυχίας για να μακροημερεύσει ο γάμος μας. Και είναι και τα 10 πέρα ως πέρα…αληθινά!

1. Ο γάμος δεν σε ολοκληρώνει 
Το ότι κάποιος βρίσκει «το άλλο του μισό», είναι απλώς ένας αστικός μύθος! Στο γάμο 1+ 1 δεν κάνουν…2 αλλά 3. Και η ευτυχισμένη εξίσωση λέει: Είναι δύο «κομμάτια» που δημιουργούν ένα τρίτο «κομμάτι», δηλαδή το γάμο. Το κάθε άτομο μέσα στο γάμο είναι υπεύθυνο για την δική ολοκλήρωση…και οι δύο υπεύθυνοι να κρατήσουν ζωντανό το τρίτο κομμάτι! 

2 Δεν θα νιώθουμε πάντα έλξη για το σύντροφό μας
Και αυτό είναι κάτι που θεωρητικά το γνωρίζουμε, αλλά όταν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πρακτικά όλοι και όλες μας…πανικοβαλλόμαστε! Ίσως είναι ακόμη ένας αστικός μύθος που λέει ότι όταν δεν υπάρχει πάθος με ένα άτομο, τότε είσαι με το λάθος άτομο! Αυτό απλά δεν είναι η πραγματικότητα. Σε ένα γάμο, βλέπουμε τους συντρόφους μας σε όλες τους τις εκφάνσεις. Από καλοντυμένους και περιποιημένους για να πάμε στο εστιατόριο, μέχρι πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας, μετά από μια εντερική κρίση. Ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ή μιας ώρας, η έλξη μας μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Γνωρίζοντας αυτό μπορεί να μας ανακουφίσει από πολύ περιττό άγχος του να σκεφτούμε: «τι τρέχει μεταξύ μας, πού πήγε τόσο πάθος;» 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο filenades

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου