Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Ημικρανία και διατροφή


Η ημικρανία είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις έντονου πονοκεφάλου, που συνήθως συνοδεύονται από εκδηλώσεις όπως ναυτία και εμετούς. Η κρίση διαρκεί κάποιες ώρες και μπορεί να κρατήσει μέχρι και 3 μέρες ανάλογα με το άτομο. Οι λόγοι για τους οποίους εκδηλώνεται η ημικρανία ποικίλουν:
Διατροφικά αίτια:
  • Καφεΐνη (καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά τύπου Coca Cola)
  • Αλκοόλ (ειδικότερα το κόκκινο κρασί λόγω της ισταμίνης που περιέχει)
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα: παλαιωμένο τυρί (ροκφόρ, brie, cheddar, camembert, φέτα, mozzarella κ.ά.) κρεμώδη τυριά, γάλα πλήρες σε λιπαρά, γιαούρτι, παγωτό)
  • Ορισμένα είδη φασολιών (κουκιά, φακές, φάβα, φασόλια σόγιας)
  • Λαχανικά (τουρσί, κρεμμύδι, αρακάς)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο giatros-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου