Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μπαρμπούνια στη σχάρα με μεσογειακή σάλτσα


Πολλές φορές στο παρελθόν, έχω δηλώσει την αδυναμία μου στις συνταγές που γίνονται μέσα σε μισή ώρα, δεν ανακατεύουν την κουζίνα, χρειάζεσαι μόνο ένα σκεύος και το κυριότερο είναι πεντανόστιμες! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για ζυμαρικά!

Τα μπαρμπούνια είναι εκλεκτά , απολαυστικά ψάρια που έχουν πάρα πολλούς φανατικούς φίλους… Τη σάλτσα αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα  την είχε μάθει στη μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ένας ψαράς από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας όπου κάναμε τις διακοπές μας σαν παιδιά τα καλοκαίρια. 

Όταν θέλουμε να απογειώσουμε ένα ψάρι  ακόμα περισσότερο και να το απολαύσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά και όταν θέλουμε να τρέξουμε πίσω , στα παιδικά τα χρόνια και στα αρώματα εκείνων των ξένοιαστων καιρών  , ψήνουμε τα ψάρια μας , φτιάχνουμε αυτή τη σάλτσα …και..ταξιδεύουμε….

Ας τη φτιάξουμε λοιπόν :

Υλικά :
4-6 μπαρμπούνια (ανάλογα με το μέγεθος)
2 μεγάλες , σφιχτές , φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια κι όχι τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο και κατά προτίμηση ξεθερμισμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδελίτσες
100 ml. λευκό κρασί
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα ψάρια

Αλάτι και πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο tasteoflife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου