Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κεφτεδάκια φρικασέ


ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
Για τα κεφτεδάκια 
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα) μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
1 αυγό
2 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1/3 κ.γλ. πιπέρι
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γλ. τζίντζερ
1 κ.γλ. αλάτι (ή όσο συνηθίζουμε να βάζουμε)
Αλεύρι για το "αλεύρωμά" τους
Για τα χόρτα
2 μεγάλα μαρούλια ψιλοκομμένα
6 πράσα σε ροδέλες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 σελινόριζα και λίγα φύλλα σε κομμάτια 
1 φλ.τσ. λευκό κρασί 
1 1/2 μεγάλο ποτήρι νερό 
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Για το αυγολέμονο (προαιρετικά)
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι 
1 φλ.τσ. από το ζουμί του φαγητού 
1 πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη 
Αλάτι - πιπέρι 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου